Onze artikels, blog en nieuws Blog beheer

Het verhaal van Stella

0 Reacties
1428
25 okt 2015

In februari plaatste we het volgende bericht:

Lieve Estrella, een meisje dat dringend hulp nodig heeft! Estrella is onlangs vanuit Spanje bij ons binnen gekomen en heeft een grote operatie nodig! Een operatie die het leven voor haar zoveel makkelijker gaat maken, die de pijn weg zal nemen en die haar het verleden zal doen vergeten!

Dit is hetgeen wat er in Spanje over haar is vertelt

Zoals altijd, gaat de telefoon en aan de andere kant is er iemand die hulp vraagt voor een aantal verwaarloosde dieren, in dit geval honden, honden in Burgos. De vrouw kwam uit Valladolid maar was op vakantie in Burgos en zag daar een aantal honden in hele slechte omstandigheden. Tegen de eigenaar van de honden is aangifte gedaan en iemand is geweest en bevestigde dat de honden in heel slechte staat waren. Er zitten twee Mastins, niet eens heel oud maar heel heel erg mager, met huidproblemen vanwege het gebrek aan voeding en gebrek aan behandeling door een arts.

Maar het meest afschuwelijke geval is dat van de arme zwarte dame, die we Estrella hebben genoemd. De eigenaar, een echte boer, had haar altijd vastgebonden met een touw om haar poot, zij groeide, maar het touw groeide niet mee en ze was zo wanhopig, waarschijnlijk van de pijn, dat zij was begonnen aan haar poot te bijten om los te komen en uiteindelijk heeft ze haar poot gebroken. Tenminste, dat is wat de buren ons verteld hebben. Kun je je voorstellen hoeveel pijn ze heeft moeten lijden?

Estrella mist dit stuk poot en toen zij in Scooby (Spanje) binnen kwam was zij er slecht aan toe. Maar zij hebben haar alle zorg gegeven die nodig was en haar stomp genas mooi, zij kwam op gewicht, haar vacht ging glanzen en zij heeft laten zien hoe lief zij is! Zij heeft 5 maanden de tijd gehad om te herstellen en toen mocht zij naar Nederland komen. En nu zij bij ons is begrijpen wij niet hoe ongelooflijk lief zij is. Na al haar ontberingen heeft zij nog steeds alle vertrouwen in mensen, is zij heel zacht van karakter en ook nog blij!

Maar haar stomp moet geopereerd worden. Nu steekt er nog altijd een stuk bot uit wat niet kan genezen. Tijdens de operatie die zij moet ondergaan, gaan ze haar bovenbeen amputeren. Zij krijgt vervolgens een stuk bescherming van de bovenbeenspier die hierover heen zal worden gelegd. Zo zal Estrella geen pijn meer hebben en kan zij eindelijk echt gaan genieten van haar leven! En voor deze operatie hebben wij uw hulp weer nodig! Deze operatie gaat tussen de 500 en 700 euro kosten. Een bedrag dat wij niet zomaar kunnen opbrengen voor haar. En daarom willen wij u opnieuw vragen ons te helpen hiermee. U kunt uw gift voor Estrella overmaken op rekeningnummer NL26INGB0006401261, tnv Stichting Dierenopvang Koningen, ovv operatie Estrella. Alvast bedankt namens Estrella!

Estrella werd door jullie donaties geopereerd en haar herstel verliep voorspoedig.

Afgelopen maart is ze vertrokken naar haar gouden mand. Ze wordt liefdevol opgevangen door een mevrouw en Stella (die naam kreeg ze) woont samen met maar liefst zes katten!

In het begin was Stella wel wat angstig maar met de weken die voorbij gleden werd ze steeds vrijer. Ze maakt dagelijks een aantal wandelingen en dan vindt ze het heerlijk om achter andere honden aan te rennen, te speuren naar konijnen en lekker te liggen badderen in de Vecht.

Eerst wist ze niet wat ze met een tennisballetje aan moest maar nu rent ze er heerlijk achter aan. Elke dag wordt Stella nog vrijer en geniet ze met volle teugen van haar vrijheid. Die vrijheid die ze zo ontzettend verdiend heeft!

5.0
Laatst gewijzigd: donderdag 12 november 2015 11:27
stella

Nog geen reacties of commentaar...

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepibliceerd (niet zichtbaar).