Onze artikels, blog en nieuws Blog beheer

Een klein geschenk, Cua Cua

3 Reacties
3014
26 okt 2015

Vanaf dat Cua Cua een pup was leefde hij een gelukkig bestaan samen met zijn baasje. Hij had een gelukkige tijd met hem en was altijd naast zijn zijde te vinden.

Elke dag kreeg hij als ontbijt koekjes en een beetje melk. Zijn maaltijd bestond soms uit stoofpot, paella of linzen met chorizo. In de middag kreeg hij een lekker muffin en voor het slapen gaan een omelet.

Elke dag ging Cua Cua samen met zijn baasje een wandeling maken langs de rivierbedding waar hij lekker kon snuffelen. Daarna langs de kantine waar ze een praatje hielden met buurtgenoten.

Cua vond het heerlijk om bij zijn baasje op schoot te slapen of op een deken aan zijn voeten. Hij was een zeer tevreden hond en de jaren gleden voorbij. Voor Cua Cua kwam abrupt een einde aan dit zorgeloze leven. De gezondheid van zijn baasje ging in korte tijd heel snel achteruit tot dat hij op een ochtend werd opgenomen in het ziekenhuis en overleed.

Cua Cua werd buiten in oud kippenhok neergezet. Hij zocht naar een deken maar kon er geen vinden omdat deze er niet in lag. De volgende ochtend kwam er een dame voorbij die hem wat eten en drinken bracht. Cua Cua probeerde over de muur van het hok te springen maar deze was te hoog. Hij blafte aan één stuk door maar niemand die daar gehoor aan gaf. Hij werd er alleen maar schor van. En zo gingen de dagen voorbij. En de dagen werden weken en de weken werden maanden. Op een ochtend werd hij wakker en merkte dan zijn poten heel erg trilden. Hij was bang en verbaasd waarom zijn baasje hem zo in de steek had gelaten.

Op een dag verscheen plotseling de zoon van zijn baasje. De zoon riep hem maar hij kon nauwelijks lopen. De zoon bracht hem naar de opvang Scooby. Toen hij Cua Cua in de opvang aankwam verkeerde hij in een staat van ernstige verwaarlozing. Hij was ontzettend vies, zat vol met teken en was heel erg aan het trillen. Eerst dachten ze in de opvang dat het trillen van angst was maar nadat hij was nagekeken door de dierenarts bleek dat hij meningoencephalites had. Een ziekte die niet echt complicaties oplevert behalve de trillingen. Cua Cua is een hele sterke en lieve hond die zich snel had aangepast had in de opvang. En hier kon hij verder aansterken om vervolgens naar een Nederlandse opvang te verhuizen.

En in Nederland gaat het verhaal van Cua Cua als volgt verder

Begin juni belt Astrid mij op met de vraag of ik tijdelijk een hondje wil opvangen: Cuà Cuà . Hij was net aangekomen vanuit Spanje maar kreeg teveel prikkels in de opvang. Bij de opvang aangekomen zag ik een klein hondje dat niet uit zichzelf kon opstaan en als hij stond bibberde hij op zijn pootjes. Hij kon een klein stukje lopen wat er heel grappig uit zag want het was net Bonfire die in een mooi drafje liep.

Kareltje ( direct een andere naam gegeven) heeft een ziekte waardoor hij als hij zijn spieren aanspant bibbert. Een beetje te vergelijken met Parkison. Als hij ontspant dan zijn de trillingen ook verdwenen. Kareltje had vanuit Spanje medicijnen gekregen die hem voornamelijk wat suf maakten. In overleg met de dierenarts zijn we toen de medicijnen gaan afbouwen om te kijken hoe dat ging. En dat ging prima! Al afbouwend van de medicatie zijn we begonnen met spieren opbouwen. Elke dag een klein beetje meer wandelen en ook zelf in de pootjes komen! Binnen een paar weken ging Kareltje als een trein uiteraard met veel vallen en opstaan!

In de maand juli kon Kareltje zo'n 30 meter hard rennen, 3 kilometer wandelen, anderhalf uur graven op zoek naar een muisje, druk in de tuin aan het spelen met een balletje, en zelfs achter me aan lopend de Vecht in en een paar meter zwemmen! Daarnaast was hij super aanhankelijk, sociaal voor andere honden, intens gelukkig met zijn mandje en knuffels, lief voor mijn 5 katten en alle buurkatten en een graag geziene hond in de straat. Begin augustus komen we terug van een wandeling uit het bos en Kareltje loopt enthousiast naar huis. Maar op dat moment rijdt er een auto achteruit de parkeerplaats af en de bestuuder ziet Kareltje over het hoofd.

Ach, arme Kareltje komt onder de autoband terecht.....

De schok was enorm voor hem en hij piepte het uit van de pijn. Ik heb hem opgepakt en we zijn heel snel naar de dierenarts gegaan. Daar aangekomen bleek dat hij zijn bekken had gebroken en een botscheur in zijn pootje had.

Kareltje kon even helemaal niks meer....

Een gezonde hond kan zich wel redden op drie pootjes maar omdat Kareltje zo trilt lukte hem dat niet. Dat betekende dus 24/7 bedrust en heel veel pijn. Drie weken lang heeft Kareltje alleen maar in zijn mandje kunnen liggen. Maar hij wat was hij dapper! Na drie weken kon hij weer een beetje zitten en wat schuiven door middel van zijn voorpootjes. Gelukkig konden we wel dagelijks een kleine wandeling maken want via een collega had ik een zelfgemaakte hondenbuggy kunnen lenen. Na vier weken kon hij weer staan en kleine stapjes doen. Ondertussen ging ik op vakantie en hij mocht natuurlijk gewoon mee. Samen op stap met de hondenbuggy. En wat een aandacht kreeg hij dan van iedereen! Iedereen denkt dat hij door de bibbers heel oud en bang is maar in tegendeel, hij is nog maar 4 jaar!

We zijn nu bijna acht weken verder.

Kareltje heeft geen pijnstillers meer nodig en we wandelen weer kleine rondjes elke dag! We gaan weer verder totdat we weer het punt van rennen, graven en zwemmen hebben behaald! Alles op zijn tijd en in Kareltje zijn tempo! Kareltje wijkt niet van mijn zijde en is ondenkbaar in mijn leven. De meest fantastische, geweldige, trouwe en vooral dappere hond die ik me kan voorstellen! Wat heeft dit mannetje ontzettend moeten knokken in zijn leven. En tja....tijdelijke opvang? Het kan natuurlijk nooit anders dan dat hij de rest van zijn leven lekker bij mij mag blijven!

Dus Astrid bij deze 'hij is officieel geadopteerd' en, hij mag nooit meer weg!

Vriendelijke groet van een trotse vrijwilliger van Dierenopvang Koningen,

Paula van den Berg

beerenwolf-003

5.0
Laatst gewijzigd: donderdag 12 november 2015 11:26
cuacua-kareltje-klein-geschenk

3 Reacties op Een klein geschenk, Cua Cua

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepibliceerd (niet zichtbaar).