Onze artikels, blog en nieuws Blog beheer

Denia

1 Reacties
3509
01 okt 2015

Begin januari 2015 deden we de volgende oproep op facebook

'Wij kregen 2 weken geleden Denia terug in onze opvang… En het was echt schokkend om haar weer te zien. Zij verliet onze opvang vol goede moed en nu zijn wij een aantal maanden verder en wij wisten niet wat wij zagen. Dit lieve meisje was nagenoeg helemaal kaal, had vreselijke jeuk en de eigenaren wisten niet meer wat ze hier nou mee aan moesten… Denia was niet meer haar vrolijke zelf en werd chagrijnig, ook naar de kinderen.

Zij waren eenmalig bij hun dierenarts geweest maar die kon niet vinden wat het probleem was. Dus Denia kwam bij ons en wij zijn direct naar onze dierenarts gegaan die er na een microscopisch onderzoek achter kwam dat zij Demodex heeft. Dit is schurft en is heel goed te behandelen. Denia liep dus al langere tijd met ongelooflijke jeuk rond, deze mijt zit in haar huid en loopt daar rond, dag en nacht. Wij kunnen ons helemaal voorstellen dat deze kleine meid chagrijnig was geworden van dit afschuwelijke gevoel.

De behandeling van wassen is direct ingezet en wij zagen Denia al heel snel rustig worden. Haar huid werd minder rood, zij zat niet meer te bijten en te krabben en ze kon eindelijk tot rust komen. Na 3 behandelingen met een middel tegen schurft begon zij weer wat haar te krijgen op haar kale huid en werd zij steeds vrolijker. En vandaag is zij onder narcose gebracht om de huid goed te onderzoeken en met een boortje een biopt te nemen van haar huid. En na onderzoek blijkt dat Denia nu geen schurft meer heeft gelukkig! Dus nu kunnen haar haren weer gaan groeien en kunnen wij over een tijdje op zoek naar een heel fijn thuis voor haar!

Haar karakter is zoals wij haar kennen, vreselijk lief en sociaal en zo gek op mensen! Het is alleen maar haar huid die er zo vreselijk uit ziet. En wij zijn erg blij dat zij bij ons is gekomen en wij haar alle zorg hebben kunnen bieden die nodig was. Helaas gebeuren dit soort dingen dus ook, iets waar wij natuurlijk erg verdrietig van worden. Hopelijk kunnen wij dit in de toekomst voorkomen met de nacontroles e.d. Maar wij zijn in ieder geval erg gelukkig dat zij terug naar ons is gekomen en wij haar de zorg hebben kunnen bieden die zij zo nodig had!'

Na deze oproep hebben we vele donaties mogen ontvangen waar we heel dankbaar voor zijn. Nadat Denia helemaal opgeknapt was werd zij geadopteerd door een baasje die elke dag in de bossen werkt. En u begrijpt natuurlijk wel dat Denia dus elke dag mee naar het werk de bossen in mag! Wat een fijne gouden mand voor deze lieve schat.

3.0
Laatst gewijzigd: donderdag 22 oktober 2015 14:31
honden

1 Reacties op Denia

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepibliceerd (niet zichtbaar).